Over ons

Groene Weelde is het centrum voor Natuur- en duurzaamheidseducatie van de gemeente Vijfheerenlanden. Groene Weelde is onderdeel van de Stichting Duurzaam Vijfheerenlanden, net als voedselcoöperatie Sitopia. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Ankie Lubbers

voorzitter

Guus Boogaard

secretaris

Erik van Doorn

Penningmeester

In schooljaar 2023-2024 zal Groene Weelde voor het eerst en educatief aanbod voor alle basisscholen in de gemeente aanbieden. Na dit schooljaar ontwikkelen we ook aanbod voor het voortgezet onderwijs. Via deze site en het gekoppelde boekingsplatform, de NME-Gids, kunnen ook andere aanbieders van duurzame educatieve activiteiten in de gemeente hun activiteiten aan de scholen aanbieden.

 

Basisscholen in de gemeente kunnen in dit schooljaar met een abonnement van €150,00 onze leskisten (Kenniskisten, Doekisten, Ontdekkisten) reserveren. Aan lessen met een docent en/of op locatie zijn extra kosten verbonden. Het schooljaar is ingedeeld in negen uitleenperiodes, die altijd van vrijdag tot vrijdag lopen. Op die dagen zullen vrijwilligers van Groene Weelde de leskisten brengen en ophalen.

Scholen in de regio kunnen ook gebruikmaken van ons aanbod, zij betalen een tarief per leskist.

 

Onze doelstellingen zijn:

  1. We bieden vanaf september een compleet en aantrekkelijk educatief programma voor alle basisscholen in de gemeente Vijfheerenlanden;
  2. Door de samenwerking met Voedselbos Lingehout bieden we ook een (kleiner) aanbod aan de scholen in West Betuwe
  3. Vanaf begin 2024 faciliteren we duurzame burgerinitiatieven in Vijfheerenlanden.
  4. Vanaf 2025 wordt ons aanbod uitgebreid naar het voortgezet Onderwijs.

Coördinatieteam Groene Weelde

De dagelijkse organisatie van Groene weelde is in handen van het coördinatieteam, dat bestaat uit Sylvia Terpstra en Andrea Zierleyn.

Sylvia Terpstra

Sylvia werkt al ruim 35 jaar in het onderwijs. Tegenwoordig is zij als cultuurcoach verbonden aan Bindkracht VHL en daarnaast ook moestuincaoch via Jong leren Eten en IVN. Tevens is zij initiatiefnemer van Groene Weelde en eigenaar van Voedselbos SchaikseWeelde. Binnen Groene Weelde is Sylvia de expert voor het educatieve aanbod en geeft zij zelf ook workshops en moestuinlessen.

Andrea Zierleyn

Andrea is oorspronkelijk opgeleid als klarinettiste, maar al ruim 15 jaar werkzaam in de duurzaamheidssector. Tegenwoordig is zij als senior-adviseur verbonden aan het adviesbureau ORG-ID. Andrea heeft op een steenworp afstand van SchaikseWeelde, ook zelf een voedselbos De Geeren. Hier kunnen ook educatieve activiteiten van Groene Weelde georganiseerd worden. Binnen Groene Weelde is Andrea verantwoordelijk voor de organisatorische zaken, communicatie, fondsenwerving en vrijwilligers.