Workshops Fermenteren
Verspillingsvrije week 2025
33,4 kilo eten wordt per persoon, per jaar verspild. Zonde toch?
Slim omgaan met je voorraad
Minder eten verspillen; dat is wat we allemaal willen. Toch hou je weleens een paar boterhammen over of ontdek je het restje pasta in de koelkast net te laat. Door regelmatig je voorraad te checken en te koken wat eerst op moet, voorkom je al een hoop voedselverspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat!
Het conserveren van restjes groenten of de groenten uit je moestuin is óók een manier om voedselverspilling tegen te gaan.
Workshop Leren Fermenteren
In samenwerking met gemeente Vijfheerenlanden organiseren we deze workshops voor belangstellende inwoners.
Woensdag 12 september = VOL
Woensdag 17 september = VOL
Je leert bij ons de beginselen van het fermenteren. Proeven en doen!
Fermenteren is een proces waarbij micro-organismen zoals bacteriën, gisten of schimmels, suikers en zetmeel in voedsel omzetten in andere stoffen, zoals zuren of alcohol. Hierdoor ontstaat een verandering van smaak, geur, houdbaarheid en soms ook de voedingswaarde van het product. Fermentatie is een oude techniek die al eeuwenlang wordt gebruikt om voedsel te conserveren en nieuwe smaken te creëren.
Neem zelf mee:
- Twee grote lege en schone (HAK)potten
- Je favoriete snijmes
- Eventueel een schort, indien gewenst
Wij zorgen voor de ingrediënten.
Route https://maps.app.goo.gl/3admRZsny3vQ3ACL8
Kom je met de auto? Parkeren in het dorp Schoonrewoerd, loop naar onze locatie (richting Leerdam) in 7 minuten)